maandag 8 juni 2015

7 juni Valdez



In Valdez heeft het de afgelopen week alleen maar geregend. Dus we hebben geen hoge verwachtingen van het weer vandaag, aangezien het gisteren ook bewolkt en regenachtig was toen we aankwamen. Als we opstaan en naar buiten kijken is het mistig en bewolkt. De bergen zijn niet te zien. We houden de moed er in. Wie weet trekt het op. Het wonder gebeurt. Dit is wat we zien circa een half uur later. 


Om 10 uur worden we bij Anadyr glacier and adventures verwacht voor onze kajak en gletsjertocht. We krijgen rubber laarzen aan, ontvangen een regenbroek en een regenjas. Ze verwachten nogal wat. “You better be prepared”, want het weer kan zo maar omslaan. We hebben een groep van 8 mensen: 4 uit Thailand, 2 Amerikanen en wij. We worden met de auto met aanhanger, waar de kayaks op liggen, naar Valdez glacier lake gebracht. Vanaf daar laden we de kayaks af en gaan we het meer op om tussen de ijsschotsen door te kajakken, die van de gletsjer zijn afgebroken. We hebben geluk, omdat alle schotsen dichtbij liggen. 




Meestal moeten ze eerst een heel eind kajakken voordat ze arriveren bij de schotsen. Bovendien hebben we ook nog eens geluk met het weer. Het is heerlijk zonnig met wolken en blauwe lucht. Dubbel geluk dus en uitstekend geschikt voor het maken van foto’s. We genieten ten volle. Kajakken is simpel. Annelies kajakt en ik maak foto’s.






Onze lunch eten we op het “strand” (lees: een vlak stuk gletsjer met grind en steen). Daarna wandelen we nog een stuk de gletsjer op. Het valt op hoeveel selfies de Thais maken. De tocht op de Valdez glacier is niet spectaculair. 




We zijn inmiddels verwend geraakt door onze tocht op de Matanuska glacier en de Root glacier. Daarna terug kajakken. Inmiddels is er door de wind meer stroming gekomen, dus moeten we er flink aan trekken.  Tegen 16.00 uur zijn we weer “back in town”. We wisselen nog even tips uit, trekken de bank even leeg en rijden dan naar onze camping voor onze welverdiende rust.



Oh ja ma ik heb nog even deze foto gemaakt. Die zal je wel herkennen. Er hing zelfs nog een zelfgemaakt naamkaartje aan.





Al met al was het vandaag een MOOIE BIJZONDERE dag.

2 opmerkingen:

  1. Was het fysiek vol te houden Annelies?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ging prima, was een makkelijke tocht. Ook de dag daarna bijna geen last gelukkig.

    BeantwoordenVerwijderen