vrijdag 12 juni 2015

11 juni Seward



Als we opstaan schijnt de zon. Heerlijk. Om 7.45 uur zijn we bij onze verzamelplaats Bakery Café. De hele groep is er al. Als de gids zich voorstelt blijkt dat we weer een bijna privetour krijgen. Er zijn maar 2 andere passagiers, die we zullen droppen voor een kajaktocht en aan het einde van de dag weer oppikken.




Het zeewater is rustig. Het eerste dier dat we zien is de zeeotter. Prachtig, schattig beestje. 



Plotseling zien we het water omhoog spuiten: een walvis. De walvissen die we zien reizen, dus je ziet alleen het spuiten en de rug. We zien ook purpoise (speciale kleine dolfijnensoort). Deze zijn heel snel en dus te snel voor de camera. We passeren Bear glacier.



Ineens zien we zalm boven de golven uitspringen. Onderweg hebben we helaas wel te maken met bewolking. 


Als we in de buurt van de gletsjers komen schijnt de zon weer. We kunnen onderweg eindelijk een mooie foto maken van de papegaaiduiker. Er zijn 2 soorten. 


Deze soort heet de gehoornde papegaaiduiker. De beestjes kunnen heel diep duiken. Natuurlijk zien we ook zeehonden.
Tegen half 12 zetten we onze medepassagiers af. Ze gaan kajakken. Rond  2 uur zullen we ze weer ophalen. Als wij verder varen zien we 3 grote groepen zeeotters. Prachtig. Daarna koersen we naar onze lunchplek bij de Aialik gletsjer, terwijl we langs de Pederson gletsjer varen. De Aialik gletsjer is echt schitterend. We maken veel foto's. 



We zien zeehonden op ijsbergen voorbij drijven en stukken ijs van de gletsjer afvallen. 


De tijd gaat snel dus op naar de kajakkers. Als ze zichzelf aan boord gehesen hebben blijkt dat ook  zij het uitstekend naar hun zin hebben gehad. Als we weer onderweg zijn komt er een call binnen dat er orca's gespot zijn. Alle boten spoeden zich naar de plek waar ze zwemmen. Toevallig is dat tevens de route naar huis. Ondertussen zwemt er nog een groep purpoise dolfijnen met ons mee. Uiteindelijk zien we op een afstand  ongeveer 9 orca’s zwemmen . 


Ze trekken naar hun voedsel gebied, dus ze zijn niet echt speels waardoor we helaas alleen maar de vinnen zien. Rond 5 uur zijn we weer terug in haven van Seward. Wij trekken ons nog even terug in de camper die we daar geparkeerd hebben, verwerken de foto’s en gaan rond half 7 lekker uit eten.

Kortom: we hebben een LEUKE dag gehad.

2 opmerkingen: