donderdag 11 juni 2015

10 juni Seward



Als we wakker worden weten we precies hoe het voelt om 3 dagen regen te hebben (hè Harry). Tot half 12 doen we op ons gemakt, want het regent tot harder. Daarna lijkt het iets droger te worden. We besluiten om eerst even naar het VVV kantoor te gaan, daarna te lunchen in Bakery Café, volgens onze Lonely Planet erg goed, dan Seward even te verkennen en als laatste de Exit gletsjer te bekijken. Zo gezegd zo gedaan. De lokale VVV en het Bakery Café waren in een soort haventje gevestigd. Zag er erg leuk uit.






Seward zelf is een redelijk compacte stad, met panden die tegen elkaar aan staan. Dat is bijzonder, want normaal staan de huizen vrij of kun je het volgende huis niet eens zien door de bomen die er allemaal omheen staan. Om jullie ook een indruk van Seward te geven maken we nog een paar foto’s van de American way of Life.



  


 De Exit gletsjer is onderdeel van Harding Icefield. Het ijsveld kent 40 gletsjers en is 700 vierkante mijl groot (even een rekensommetje er tussendoor). Kortom enorm. De Exit gletsjer  is vrij gemakkelijk te benaderen.




Tegen half 4 komen we op de camping aan. Lekker vroeg deze keer. Dat geeft ons de gelegenheid de foto’s van de dag er voor te uploaden, te croppen en in het blog te plaatsen. De onderstaande foto laat zien hoe onze camping voor campers er uit ziet. Niet spannend dus.


Morgen gaan we het water op om naar dolfijnen, orca’s, killerwhales etc te speuren. Het wordt een lange dag: van 8.00 am tot 17.00 pm. We zijn benieuwd.

Vandaag was een TELEURSTELLENDE dag.

1 opmerking: