woensdag 3 juni 2015

1 juni Denali National Park



Vannacht was het koud in de camper. Voor het eerst met 4 dekens over geslapen en dan nog koude voeten. Gelukkig kunnen we ons opwarmen aan de zon, als we voor de camper gaan zitten uit de wind. We zijn ook steeds alert op een moose, die hier rondloopt met 2 jongen en agressief is naar mensen. Tot op heden hebben we niets gezien. Tot half 4 is het relaxen en van de zon genieten. Ruim voor half 4 rijden we naar het Wilderness Acces Center waar we ons moeten melden. Nog even een spelletje spelen op de iphone, even wat appen en daar komt de bus aan: met nog precies 8 plekken voor de mensen die staan te wachten. Vandaag gaan we het park in met de bus. De tocht duurt 8 uur. Doel is genieten van de natuur, dieren spotten en de berg McKinley zien op een zonnige dag. We zijn benieuwd. We gaan met een bus omdat auto’s niet zijn toegestaan in het park.

We genieten van de natuur en het mooie weer, waardoor alles toch net iets mooier uitkomt. Wat jammer is is dat je in een grote bus zit. Dus je hebt beperkt zicht, maar helaas.




Onderweg zien we: veel caribous, ook jonkies, mannetjes moose en een vrouwtjes moose met 2  jonkies, bold eagle, red fox, ground squirrel, dall sheep, falcon en 2 volwassen grizzlies en 2 jonkies. 



Aan het einde van de weg, waar het keerpunt is bij Stoney overlook hebben we een fantastisch uitzicht op mount McKinley. 




Deze berg is 6.193 meter. Deze berg begint al op 600 meter hoogte en niet zoals de mount Everest op 3,6 km. Dat betekent dus dat je meer waar voor je geld krijgt; je ziet meer van mount McKinley.  Onze chauffeur en gids (afgestudeerd bioloog)  was echt lyrisch over wat we vandaag allemaal hebben gezien. Wij vinden het tegenvallen. Misschien komt dat, omdat we verwend zijn door Afrika.Tegen 23.00 uur keren we terug op de campsite. We parkeren de camper achterwaarts in en gaan wederom een koude nacht tegemoet. Al met al was het wel een LEERZAME dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten