dinsdag 23 juli 2019

Zondag: 21 juli

Vandaag gaan we naar Chobe. Vanwege dierziektes, antrax, gaan we naar een camping bij een lodge in een privé gebied. Om verspreiding van de ziekte te voorkomen wil de overheid zo min mogelijk beweging in het gebied hebben van in- en uitgaande safari trucks. Als vervangende locatie hadden ze ons een camping toegewezen in een gebied met weinig dieren en veel vliegen. Gelukkig kunnen we, dankzij onze gids, terecht bij de lodge. Deze is gelegen aan een waterplas. Dus we hopen veel dieren te zien, terwijl wij een cocktailtje nuttigen.

We zitten op de camping bij de lodge. Ze hebben wifi dus daar maken we gretig gebruik van. Opladen van je telefoon etc kan ook, maar alle oplaadpunten zijn druk bezet. Later maar doen dan.

Wat de dieren betreft zijn er een aantal zebra’s en kudu’s langs gekomen. Maar het is nog geen 16.00 uur, dus het andere wild zal nog wel komen.

Maar helaas het blijft gewoon stil. Geen wild. We hebben wel gezellig met Larissa kunnen appen. Zij vloog met een vliegtuig over de Okavanga delta en was net terug van de vlucht. Wellicht dat we elkaar dinsdag nog kruisen in Kasane.

Het plan voor morgen is weer veranderd. We blijven maar 1 nacht en morgen overnachten we in Chobe. De reden is simpel. Om veel wild te zien moeten we 60 km rijden en dan weer 60 terug. Het gevolg zou zijn dat we dan het moment waarop het wild het actiefste is missen. Dat zou jammer zijn, dus heeft de gids voor morgen een hotel in Chobe park geboekt, zodat we vanaf de middag volop kunnen genieten van alles wat we zien. En ‘s avonds overnachten we in het hotel net als de laatste dag van onze Us

Na het diner als het donker is horen we aan de voorzijde van onze tent de buffels “ grazen”, stampen en grommen en aan de andere kant een olifant tetteren. Kortom we zitten midden in de wilde natuur.

“Water brings live”.

Gezien
Weinig.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten