maandag 22 juli 2019

Woensdag 17 juli

De afgelopen nacht was het aangenaam: minder koud, omdat de bomen de warmte vasthouden.

Net als de vorige dagen staan we om 6.00 uur op, ontbijten we en vertrekken we rond 7.00 uur voor onze game drive. Omdat het in de ochtend altijd kouder is en we op een open truck zitten trekken we veel kleding aan en handschoenen. Hopelijk heeft Larissa ook genoeg warme kleding bij zich voor de koude nacht en de dag. Zij kampeert namelijk ook in tenten. Op dit moment zit ze nog in het vliegtuig, maar spoedig land ze in Johannesburg en dan begint haar reis door Botswana en Zimbabwe.

We rijden langs de rivier, omdat veel dieren daar naar toe trekken. Zeker nu het zo droog is in Botswana. Als we van de rivier wegrijden, zien we een andere safari auto stilstaan en turen. En ja hoor: een luipaard slapend op een tak in een boom met een prooi (impala) naast zich: our lucky day. We schieten een serie foto’s en wachten rustig af wat er gaat komen. Als hij uitgeslapen is loopt hij de boom af richting het struikgewas: einde van het feest.

We vertrekken weer en parkeren de auto op een open veld: tijd voor koffie en thee met een koekje. William poseert nog als beeld en dan gaan we op zoek naar leeuwen. En verdomd, daar in het veld: een vrouwtjes leeuw. Wat een geluk. Deze leeuwin is gelukkig actief en wil zelfs jagen, maar het wild bevind zich aan de overzijde van de rivier. En zwemmen is niet het sterkste punt van deze leeuwin.

Thuis aangekomen serveert onze kok ons een voortreffelijke lunch: roerei, bacon, koolsalade en witte bonen met saus en vers gebakken brood. En dat allemaal op een houtvuurtje.

In de middag, na de lunch, nemen we voor het eerst sinds 4 dagen weer een douche. Dat gaat als volgt. Er wordt een grote slagroomspuit met een douchekop eraan die je dicht kunt draaien bevestigd aan een sterke tak. Dan vul je deze met water dat warm gemaakt is op een houtskool vuur, draai de kop open en douche. Heerlijk, eindelijk weer een schoon en fris gevoel.

In de namiddag maken we net als gisteren een game drive van 16.00-18.00 uur. Al snel stuiten we op een enorme groep olifanten, zeker 50 in getal, die water aan het drinken zijn. Een spektakel op zich. We blijven lang kijken. We kunnen ook niet anders, omdat de groep onze doorgang blokkeert. En de bewaking is streng, op iedere hoek een olifant. Als we uiteindelijk, als een deel van de groep uit het water is en vertrokken, door kunnen rijden worden we nog steeds niet heel vriendelijk bejegend. Gelukkig gaat alles goed.

Ondertussen genieten we natuurlijk ook van de prachtige kleuren tijdens de zonsondergang.

‘s Avonds en ‘s nachts passeer een olifant ons kamp. Je hoort het knappen van de bomen en het ritselen van de bladeren. Hij komt ons kamp niet in, omdat hij ons territoir respecteert.

"A day to remember."
Gezien Impala, waterbuck, fish eagle, nijlpaarden, cranes, reedbuck, coppery tailed coucal (komt alleen hier voor - bijzonder), blacksmith plover, red lechwe, zebra, coucal, warthog, tsesebe, luipaard, wilde beest, yellow billed hornbill, olifanten, leeuw, stork, guinea fowls, roan antilope, black jackal en kudu.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten