maandag 22 juli 2019

Zondag 14 juli

Als we opstaan in de ochtend is het koud. Lekker uitgeslapen gaan we aan een heerlijk ontbijt. Vlak voordat we gaan zien we ons eerste wild-3 olifanten. Alhoewel Annelies denkt dat ik een grapje maak als ik zeg dat ik een olifant zie aankomen. Zelfs na 30 jaar denkt ze dat nog. Rond half 10 vertrekken we naar Moremi Game Reserve. Onderweg pikken we onze kok Gabe op. En dan is een kleine 2 uur rijden voordat we in Moremi Reserve aankomen. Onderweg spotten we nog enkele olifanten. Ze houden erg van Cannes Mopani bladeren. Ze lijken erg op een vlinder en bevatten veel proteïne.
Als we in Moremi zijn krijgt onze gids een seintje van andere voorbijrijdende safari trucks dat er ergens “high value” wild is. Dus hij neemt een afslag en dan ligt er een luipaard zichzelf rustig schoon te likken onder een struik. Wat een geluk. Naast ons komt nog een auto staan en dat is het. Geen oploopje zoals we in andere Afrikaanse landen vaak zien. Alleen ons tweeën. Daarna rijden we door naar onze picknick plek onder een luipaard boom. Gelukkig maakt die een ommetje. De lunch wordt ter plekke klaargemaakt en bestaat uit brood, eventueel met boter, met kaas of vlees en een sla met komkommer en tomaat. Simpel maar voldoende.

Na de lunch rijden we naar onze camping plek. Onderweg komen we nog een paar giraffen tegen. Verder spotten we weinig wild in de middag, afgezien van de impal’s en de zwijnen. We kamperen 2 dagen in de buurt van de Xakanaxa gate. De camping plek is een open gebied in het bos zonder voorzieningen of hek midden in het terrein waar olifanten en leeuwen lopen. In een sneltreinvaart laden we de auto uit, bouwen we de tenten op en begint de kok aan het diner. Tegen de tijd dat het donker is gaan we aan tafel. De kok heeft een voedzame maaltijd bereid op het kampvuur: spaghetti bolognese met salade. Onze gids hoort tijdens het diner al een ingehouden kreet van een leeuw. Dat wordt vannacht nog interessant.


"Always expect the unexpected"
Gezien: olifant, neushoorn in de bebouwde omgeving, heron blue, hornbill , francolins steenbok, giraf, wildebeest, luipaard en diverse vogelsoorten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten