maandag 22 juli 2019

Vrijdag: 19 juli

Vandaag volgen we het vaste concept: om 6.00 opstaan, ontbijten met koffie/thee en brood, 6.45 vertrek voor de game drive tot 11 uur en, zoals al vaak gebeurde, is er de eerste paar uren weinig te zien. Oh ja ik vergeet de koffie/thee break onderweg. Aangekomen bij een poel waar nog wel wat water in zit horen we van de andere gidsen dat er 2 jonge leeuwen rond hebben gelopen. Gemist helaas. Maar dan, als we wegrijden spotten we de leeuwen alsnog in de bush. Zou het dan toch? We rijden om de bush heen in de hoop dat ze doorlopen en op de “weg” uitkomen. En daar rennen ze ineens de weg over en voor we het weten zien we niet 1, 2 of 3 maar een pride (groep) van zeker 11 leeuwen. In één klap is de saaie ochtend vergeten en is de sd-kaart voller dan ooit daarvoor.

Na deze wervelende show sukkelen we terug naar ons campement, waar de lunch al klaar is gemaakt door onze kok. Nu rest ons niets anders dan uitbuiken en rusten. Om 16.00 hervatten we ons ritueel weer.

Het is wel bijzonder dat Larissa sinds een paar dagen ook op vakantie is in Botswana. Waarschijnlijk was ze gisteren in Khama rhino sanctuary, maar aangezien we geen internet hebben en haar programma niet uit het hoofd kennen weten we het niet precies. In ieder zitten we hemelsbreed, maar een paar honderd km van elkaar vandaan.

Het is bijna 16.00. Tijd om te gaan. Eerst “tanken” we water voor de afwas, koken en wassen. Daarna gaan we op zoek naar “high value” wild. Omdat het droog is in Botswana, vanwege de geringe regenval, is veel wild weggetrokken naar gebieden waar wel water is. Dit geldt niet alleen voor Botswana, maar voor heel Zuidelijk Afrika. Deze namiddag zien we een grote concentratie van gnoes en tsesebe. Gebroederlijk delen ze de savanne. Bij de pool waar we de leeuwen vanochtend in de buurt zagen treffen we nu een kudde olifanten. Het poeltje is alleen wel te klein voor die kolossen, dus badderen kan deze keer niet. Per slot van rekening qqkunnen wij ons ook niet iedere dag douchen. En nee dat is niet smelly, want het is droge warmte.
Als we al onderweg terug zijn doet zich een prachtkans voor. Na 13 jaar kan William opnieuw een foto maken van giraffen tegen de zon in. En de winnende foto is nog specialer als die al aan de muur hangt, omdat ze elkaar zoenen.

“Just another day at the office.”

Gezien
Impala, steenbok, black korhen, wildebeest, yellow billed hornbill, crested guinafowl, lilac brested roller, olifant, jackal, bateleur eagle, macpie bird, struisvogel, konijn, kori bustard, secretary bird, tsesebe, leeuwen, giraffen, kudu en saddle billed stork.











Geen opmerkingen:

Een reactie posten