maandag 22 juli 2019

Donderdag: 18 juli

Het is tijd om verder te trekken. Onze nieuwe bestemming is Savuti. Een gebied waar we nog niet zijn geweest. Seagal en Gabi, onze gids en kok, hebben één van de beste campingspots gereserveerd. In het totaal is het 100 km rechtstreeks, maar wij game driven er onderweg naar toe.
Terwijl de auto ingepakt wordt proberen de apen voedsel te stelen. William speelt ondertussen een spelletje met één van de apen. Als hij beweegt beweegt de aap mee.

We verlaten Moremi en rijden naar Chobe. De overgangszone tussen de 2 gebieden heet Savuti en dat is onze volgende bestemming. Onderweg rijden we lange tijd langs de Kwai rivier. Zoals altijd trekt dat dieren aan dus het is genieten. Onze koffie rond half 11 drinken we vanaf een klein heuveltje met uitzicht op de Kwai en waterbuck. Als we de rivier achter ons laten komen we op de plains terecht: de Mabawa depression. Een grote relatief kale vlakte met wat struiken en veel dieren, die naar het water trekken 10 km verder op. Er groeit weinig, omdat de grond zoutig is. De vlakte kenmerkt zich ook door zandstormen of in goed Engels: dust devils.

In de zomer, rond december verzamelen zich in dit gebied 1000-den gnoes, zebra’s etc voor de op één na grootste migratie in Afrika. Dat zal ongetwijfeld een fantastisch gezicht zijn.

Dat Savuti in trek is blijkt wel uit de hoeveelheid safari auto’s die we zien. Alhoewel het zeer beperkt is vergeleken met het Krugerpark of zelfs met Serengeti. Een bijzonderheid zorgt daar meteen voor een opstopping.

Rond 16.00 uur arriveren we op onze nieuwe campingplek voor de komende 3 nachten. Als alles al bijna is uitgepakt en onze tent al staat , realiseert onze gids zich ineens dat hij op de verkeerde plek staat. Maar ach hakuna matata. Degene die komt kan onze innemen. Geen probleem. We wachten af. Het is in ieder geval weer een hele rustige spot waar je één bent met de natuur om je heen.

“s Avonds rond het kampvuur cirkelen er 2 jackals (soort vossen) rond het kamp op zoek naar eten. Ook passeert een groep giraffen het kamp, op gepaste afstand.

Ons kamp is afgelegen van alles en iedereen. Net als de eerste paar dagen zijn we één met de natuur, zonder andere menselijk inmenging.

"All we left behind are our footprints."

Gezien
Baboons, waterbuck, nijlpaarden, impalas, yellow billed hornbill, open billed stork, little egret, crested guinafowl, roan antilope, olifanten, helmeted guinafowl, maribu stork, grey heron, red billed stork, grey lorry, sacred egret, jaceana, zebra’s, reedbuck, ground hornbill, blacksmith plover, giraffes, struisvogels, tsesebe, yellow mongoose en wildebeest.












Geen opmerkingen:

Een reactie posten