maandag 22 juli 2019

Dinsdag 16 juli

Vannacht was het ijzig koud, zelfs met extra kleren aan. ‘s Ochtends blijkt dat ook omdat het water in een pan bevroren is. Als we opstaan kleden we ons snel aan en wassen onszelf, zodat we snel bij het kampvuur kunnen opwarmen.

Tegen achten is het kamp opgebroken en vertrekken we naar onze volgende bestemming: de Kwai rivier. Onderweg zien we veel wild en maken we foto’s. Rond 1 uur arriveren we op onze nieuwe camping. De tent wordt opgezet, de douche opgehangen aan een tak en dan start de kok met het klaar maken van de lunch.

Vanmiddag doen we het rustig aan: tot 4 uur geen gamedrive. Ik mis nu een zwembad. Annelies oppert nog even de rivier als een optie, maar ik deel die liever niet met een nijlpaard of krokodil. Dus ik berust in het feit dat dit vakantie heet.

In de namiddag gaan we nog voor een 2 uur durende gamedrive langs de rivier de Kwai. We zien veel zebra’s, olifanten, red lechwe en safari trucks. En dan op aangeven van een andere ranger, vinden we 2 vrouwtjes leeuwen die duidelijk uitslapen en niet van plan zijn om enige activiteit te ondernemen. Daarom en omdat we rond 18.00 weer in het kamp moeten zijn maakt dat we ze vrij snel weer achterlaten. Terug in het kamp leggen we alvast alle spullen voor de nacht klaar, terwijl de kok bezig is met koken.

Als we zitten te eten in het donker, zien we een honey badger. In goed Nederlands:.... Dit is weer een prachtige verrassing, want dit beest hebben we nog nooit gezien, omdat het eigenlijk een nachtdier is. Terwijl we verder eten loopt er een olifant achter ons langs naar het water en we horen de nijlpaarden.

Rustig verteld onze gids ons na het eten dat het zou kunnen zijn dat een olifant de bladeren boven onze tent op eet, maar hij zal de tent nooit aanraken. Dus wees gerust. En alsof het nog niet voldoende was cirkelen er ook 2 hyena’s rond onze tent.

"Hakuna matata."
Gezien Yellow billes hornbill, dwarf mongoose, impala, ground squirrel, warthog, wilde beest, olifanten, ground hornbill, red lechwe, lilAc brested roller, hippo’s, krokodil, tsesebe, reedbuck, waterbuck, visarend, zebra’s, giraffe, leeuwen, hyena’s en een honey badger.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten