maandag 22 juli 2019

Maun: 12-13 juli

Het is zover. We gaan weer op safari. Deze keer in Botswana. Om 19.45 is het vertrek van ons vliegtuig gepland, maar er is vertraging. Vanwege het noodweer is de luchthaven in Frankfurt tijdelijk dicht geweest. En wij vliegen via Frankfurt met Lufthansa. Bovendien is het toilet in het vliegtuig ook nog stuk. Dus iedereen gaat eerst nog naar het toilet. Hoe langer het duurt hoe spannender het wordt of we onze aansluitende vlucht naar Johannesburg gaan halen. Als we eindelijk in Frankfurt aankomen haasten we ons naar de vertrekhal. Ingrid heeft ons tijdens onze vlucht nog voorzien van een plattegrond van Frankfurt AirPort. Onderweg nemen we nog een Zuid Afrikaanse vrouw op sleeptouw: zie je het voor je: William met 3 rugzakken. En gelukkig halen we het. Sterker nog het vliegtuig wacht nog langer omdat er nog meer passagiers vertraagd zijn. Voor niets in het zweet gelopen dus.

Om 9 uur (Nederlandse en Afrikaanse tijd) arriveren we op het vliegveld van Johannesburg. Dit keer wandelen we rustig naar de vertrekhal voor de vlucht naar Maun in Botswana: onze eindbestemming. Alles gaat op rolletjes en het eten aan boord van Airlink is heerlijk.

In Maun pikt onze gids ons op en nu zitten we in het zonnetje bij de lodge uitkijkend op een droge rivierbedding. Morgen vertrekken we naar Moremi en begint onze safari.
We overnachten de rest van de tijd in een tent zonder WiFi bereik.

“It is good to be back”.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten