dinsdag 23 juli 2019

Zaterdag: 20 juli

We volgen ons vaste ritueel. Helaas is de natuur vandaag even met vakantie, dus zijn we ook vroeger terug op onze kampeerplek. Wat ons wel opvalt is dat er geen zebra’s zijn. Afgezien van het gebrek aan water is er nog een andere reden. Zebra’s houden van vers nieuw gras. Ze knabbelen graag aan de groene uitlopers. Gnoe’s daarentegen houden van het stukje gras daaronder en de buffels van het onderste stukje. Zo heeft deze game drive ons toch verrijkt met nieuwe kennis.

Na een uitgebreide lunch nemen we een douche. Thuis is dat simpel, maar hier moet alles eerst opgebouwd worden en gevuld met water. Het is heerlijk verfrissend. Straks een kopje thee en dan is het bijna tijd voor onze middag drive.

Om 16.00 uur vertrekken we voor onze laatste middag game drive in het Savuti gebied. Hopelijk vinden we de groep leeuwen weer terug. Daarom rijden we naar de waterpoel, die kunstmatig gevuld wordt, in de hoop ze daar te treffen. Als we aankomen is de poel gevuld met olifanten. Als we iets verder rijden ontdekken we de groep leeuwen. Vanaf dat moment is het een indrukwekkend schouwspel met een spetterend eind.

De groep bestaat uit 12 leeuwen, een aantal pups, Simba en zijn vrouwen. Eerst is er een opstopping van auto’s. Iedereen wil deelgenoot zijn van dit spektakel. Dan zet de groep zich in beweging op weg naar de waterpoel. De auto’s schieten alle kanten op om de beste plek op te zoeken. Onze gids kent de klappen van de zweep en rijdt steeds een beperkt stuk naar voren, zodat we het hele gebeuren kunnen beleven. Daar komt de groep aan met Simba als een van de laatsten. We zijn benieuwd hoe het verder zal gaan, omdat een deel van de poel bezet is door olifanten. Voorop lopen de dapperste leeuwinnen. Zij passeren de olifanten in alle rust om vervolgens aan het andere einde van de poel neer te strijken. De rest volgt vanzelf. Nog nooit hebben we zo’n grote groep drinkende leeuwen gezien als nu. Fantastisch. Ook het publiek is in extase. Er word alleen niet geapplaudisseerd. Dat we onze camera’s laten klikken zullen jullie begrijpen. Savuti heeft zijn reputatie meer dan waar gemaakt. Morgen vervolgen we onze tocht naar Chobe.

Voor nu eerst even bijkomen en genieten van het diner, de avondrust en de prachtige sterrenhemel.

“ Taking it slow can bring you more.”

Gezien
Red hornbill, grey hornbill, steenbok, giraffen, red buffola Weaver, lilac brested roller, grey lorry, wildebeest, lapwing plover, kori bustard, maribu, impala, duiven, banded mongoose, bat eared fox, korhoen, warthog, honey badger en leeuwen.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten