maandag 22 juli 2019

Maandag 15 juli

De nacht is koud. Met een dekbed en deken over ervaart William dat ook. Toch iets meer aantrekken de volgende nacht? De temperatuur zakt ‘s nachts naar een graad of 7. Rond 5.30 ontwaken we en om 6.00 staan we rillerig op. Snel aankleden dus. Gelukkig krijgen we warm water om op te frissen en is het kampvuur op volle sterkte. Het ontbijt bestaat uit geroosterd brood met jam en koffie of thee. Prima. Langzaam komt de zon op, maar helaas stijgt de temperatuur niet snel. Het is natuurlijk wel winter in Botswana. Met meerdere laagjes en handschoenen aan vertrekken op weg naar een nieuwe safari dag. Omdat we in een open truck zitten blijft het nog een tijd lang koud. Ook de dieren vinden het te fris en houden zich schuil. De eerste die we zien zijn olifanten. Gelukkig zien we vandaag ook zebra’s, naast verschillende antilopen soorten, zoals impala, red leche, steenbok en tsesebe. En we zien prachtige kraanvogels.

Dan ineens uit het niets, stuiten we rond het middag uur op een roedel wilde honden: 21 in totaal. Dit is zo speciaal dat de gids een film maakt. Wilde honden worden met uitsterven bedreigd. In de Okavanga delta komen ze nog wel voor. Ze jagen altijd samen en kunnen langere tijd 60 km per uur lopen. Ze houden van impala en kudu’s.

Dan is het tijd voor de lunch. Van de overgebleven spaghetti van gisteren maken ze met tonijn, peper en zout en mayo een fantasierijke maaltijd aangevuld met een salade.

De middag brengt ons alleen nog klein wild. Maar ineens aan het eind van de middag waadt een olifant door het water. Als hij er uitstapt heeft hij mooie sokjes aan. Of liever gezegd “kousen”. Daarna rijden we naar ‘huis’. De kok en de gids gaan het eten bereiden en wij relaxen onder het genot van een chippy en een glaasje wijn of thee. Douchen is er niet bij, want we camperen wild (in dubbel opzicht) en water is schaars. Alles wat we gebruiken is meegenomen vanaf Maun. En ff ‘bijtanken’ kan niet.

Onze kok bereidt ons ‘s avonds weer een heerlijke maaltijd, gebruik makend van het open vuur en de hete sintels. Vlak voor we naar bed gaan blijkt dat er voor en achter ons een olifant zich tegoed doet aan de mopani bladeren. De gids is niet bezorgd, dus wij ook niet. Dit is wild kamperen.


“We live by the ritme of the nature”.
Gezien Olifanten, giraffen, oxpicker, lilac breasted roller, zebra, impala, fish eagle, plover, wilde honden, waterbuck, southern stork, hoppo’s, ground hornbill, warthog, steenbok, red lechwe, Tsessebe, eekhoorn, blacksmith lapwing, helmeted guinafowl, crested francolin, southern ground hornbill, southern yellow billed hornbill en de grey lorry, southern billed stork,








Geen opmerkingen:

Een reactie posten