vrijdag 14 juli 2017

14 juli

's Ochtends als we opstaan lijkt de zon door te breken, maar al snel hebben we het oude vertrouwde weer terug van Geiranger: mist en regen. Als we naar Alesund rijden stoppen we nog even bij Ornevegen voor een fantastische blik over Geiranger en het fjord.



Daarna rijden we door de regen verder totdat we aankomen in Alesund. Daar breekt de zon langzaam door. Dit keer hebben we een heel appartement ter beschikking. Dus dat wordt weer zelf koken, uit kosten overwegingen. Na het eten wandelen we tegen half negen nog even het centrum van Alesund in en genieten nog van de zon die heerlijk schijnt.
Deze ochtend (14 juli) schijnt de zon volop: geen wolkje te bekennen. Eerst ontbijten we lekker met een bakkie koffie en thee. Daarna wandelen we door de stad, terwijl we de verschillende art deco huizen bewonderen.


Alesund staat daarom bekend, maar het valt in het niet bij Napier (in Nieuw Zeeland). Als lunch trakteren we ons op een lekker broodje van de bakker uit de spar. Deze nuttigen we bovenop de berg Aksla met uitzicht over Alesund in het  zonnetje. Dat broodje hebben we ook wel verdiend nadat we 418 treden omhoog zijn geklommen.


Na onze lunch gaan we met de auto de eilandjes verkennen die voor de kust van Alesund liggen. Je ziet het niet maar toch zijn de eilandjes met elkaar verbonden door middel van tunnels. Ons
doel is de vuurtoren van Aldnes staande op de punt van het eiland gelegen in een groene weide. Ook daar schijnt de zon overvloedig, terwijl het bijna altijd regent in Noorwegen. We vleien ons neer op een bankje in de zon om vervolgens heel decadent onze volgende vakantie naar West Amerika te plannen.

's Avonds strijken we nog even neer op ons favoriete plateau in de zon, omgeven door Noren die genieten van het bier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten