maandag 10 juli 2017

10 juli: Van Gudvangen naar Skei via de Gaularfjellet route.


We starten vandaag met een beetje zon. We ontbijten, ruimen ons huisje op en vertrekken richting Voss. We buigen af richting Vik.  We rijden over een prachtige hoogvlakte met sneeuw links en rechts. Verder zien we een brede, supersnel stromende waterval.  
 


 
 Vlak voordat we Vik binnen rijden drinken we een kop koffie  met een wafel in een restaurant hoog in de bergen met een fantastisch uitzicht op Vik.  Daarna is het tijd voor het halen van boodschappen, nadat we nog snel even weer een staafkerk op de foto hebben gezet.

 
En dan gaan we op weg naar onze eerste ferry overtocht. We gaan van Vangsness naar Dragsvik met een tussenstop in Hella. Daar rijden we van de boot, maken een U-bocht en rijden weer de boot op, zodat we met onze neus de goede kant op in Dragsvik aankomen. Het is nog steeds prachtig zonnig, dus we genieten op het dek van de overtocht. In Dragsvik rijden we een klein eindje langs het Sognefjord. Als we een mooi plekje vinden stoppen we om te lunchen.

We vervolgen onze rit over weg 13 richting de mooie route Gaularfjellet. We vinden een paar schapen op onze weg naar het uitzichtpunt.


Dit uitzichtspunt Utsikten is speciaal gemaakt voor toeristen; met traptreden, een uitstekend deel over de kloof, zonnepanelen en een wc. Je kijkt mooi het dal in. Als we een klein stukje doorrijden zien we een prachtig meer. Aangezien het prachtige weer ons lokt stoppen we om in de zon een boek te lezen of foto's te maken.
 


Als we daarna verder rijden kijken we  nog even bij Torsnesstolen naar een waterpomp, die aandacht vraagt voor de 9 zelfde waterpompen in Malawi. Daarna komen we bij de Likholefossen met over de snelstromende waterval een metalen brug.
 
 
We rijden daarna verder richting  Moskog (niet Moskou, dat ligt uit de route) langs een mooi bergmeer. In Nederland doet Annelies vaak een spelletje op haar telefoon tijdens een autorit, maar hier is genoeg te zien, zodat de telefoon in de tas blijft.  

Tegen 5 uur komen we aan in het Thon Joster hotel in Skieen en constateren dat de prijs kwaliteitsverhouding uit balans is geraakt. Helaas voor ons. Gelukkig kunnen we nog even van wat zonnestraaltjes genieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten