vrijdag 28 juli 2017

21 en 22 juli: Van Aurland naar Bergen

Vandaag is onze laatste dag voor we naar huis vliegen.  Aangezien we dicht bij Flam zitten besluiten we om daar langs te rijden voor een overheerlijke brownie van de bakker. Toch handig als je ergens al bent  geweest. Via Voss rijden we naar de Voringfossen met een duizelingwekkend steile afgrond en een waterval van 182 meter.



Om er te komen gaan we de ene tunnel uit en de andere tunnel in. Op onze TomTom zien we dat we een loop maken in de tunnel en dat de weg zich, onder de grond, splitst in diverse richtingen door middel van een rotonde. 


Verder is er eigenlijk niet zoveel te vertellen. We rijden de route langs het Hardangerfjord, maar we vinden het al gewoon (ik denk dat we al verwend zijn geraakt). Het weer vandaag is rond de 19 graden en bewolkt. Als we in Bergen aankomen is het weer droog (wat uitzonderlijk is). De uitstraling van ons hotel komt voor ons gevoel eindelijk overeen met de prijs. 

's Avonds eten we eerlijk in het Mexicaanse restaurant Casa del Torro in het centrum van Bergen, gelegen aan de Rozenkrantzgaten.

Vandaag is het onze laatste dag in Noorwegen. Aangezien we aan het einde van de middag  pas vliegen doen we het rustig aan. We besluiten om naar 1 van de eilanden te rijden en te genieten van wat we zien. Om er te komen rijdt je natuurlijk wel over andere eilanden.  Veel meer is er eigenlijk niet te vertellen over vandaag, dus we vliegen uiteindelijk maar terug naar Nederland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten