vrijdag 7 juli 2017

6 juli: Bergen


We vliegen om 8.25 uur en komen om 10.00 uur aan in Bergen. Bagage van de band en de auto ophalen nemen weinig tijd in beslag en om 11.15 uur staan we in een parkeergarage in zonnig Bergen. Een dag zonder regen gebeurt niet vaak in Bergen, maar wij gaan hem meemaken.

Eerst maar naar de vismarkt en de oude houten huizen van “Bryggen”.
 
 
We verbazen ons over het enorme aantal toeristen in de stad. Als we koffie drinken komen we in gesprek met een ouder Nederlands stel. Zij vertellen dat ze op een cruiseschip zitten met 1400 Nederlanders. Er is ook nog een cruiseschip met Engelsen.
 

Aangezien het mooi weer is besluiten we met de kabelbaan naar Floyen te gaan. Het uitzicht daarboven is prachtig.
 
 
We eten ons beneden gekochte broodje met zalm op en vertrekken weer naar beneden. We checken in in het hotel en gaan daarna nog een wandeling maken door Bergen, maar eerst even reserveren bij een restaurantje wat ons vanmiddag wel leuk leek toen we er langs liepen. We hebben het laatste tafeltje (bij de Italiaan, niet het onderstaande bekende restaurant).
 
 
We zien een mooie vijver met fontein, 2 kerken en allemaal mooie oude houten huisjes in alle soorten, maten, kleuren en verschillende staten van verval.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten