zondag 16 juli 2017

15 en 16 juli: Van Alesund naar Kristiansund

Als we ’s ochtends opstaan schijnt de zon al weer. We boffen echt met al dat mooie weer. Dat is van te voren niet planbaar. Vandaag gaan we naar Kristiansund, het hoogste punt tijdens onze reis. De rit voert ons een stukje langs een al bekende route, daarna vervolgen we de weg naar Vestness om daar de ferry te pakken naar Molde. In Molde stappen we nog even een hobbyzaak binnen en leggen belangrijke vervolgcontacten. Daarna kiezen we route 664: de transatlantische route. De omgeving is heel afwisselend. Het ene moment rijden we door het weidse landschap van Zeeland met de duinen om ons heen, om ons vervolgens te bevinden in een omgeving die vergelijkbaar is met Canada of Alaska.
 
 
 

 
Het grootste deel rijden we, zoals de naam van de route al suggereert, langs de atlantische oceaan. Er zijn op de route verschillende bezienswaardigheden, maar de route zelf vertelt het verhaal al. De bijzondere plekken voegen er niets extra meer aan toe. Tegen 16.00 uur komen we aan in Kristiansund.



We strijken neer in ons luxe Scandic hotel en verkennen nog even het deel van de stad waar we zitten. Morgen komt de rest aan bod. Voor vandaag was het genoeg. Het is per slot van rekening vakantie en we hebben al 1.000 km gereden in 1 week.

Zondag is een luie dag. We kunnen tot 11 uur ontbijten dus haast is overbodig. De zon doet ook al een poging om te schijnen, dus wat kan ons nog gebeuren. Eigenlijk niks, behalve dan dat er in Kristiansund weinig te beleven valt. Het is denk ik een prettige stad om in te wonen, maar er zijn weinig bezienswaardigheden. Of het moet het uitzichtpunt zijn vanaf waar je de stad niet kunt overzien. Maar niet getreurd, ook al is het ondertussen toch gaan miezeren zoals voorspeld. We brengen de dag door met lezen, digitale fotoboeken maken, hardlopen, op whatsapp de verrichtingen van Gijs en Larissa volgen die beachvolleybal wedstrijden spelen in Scheveningen, de volgende vakantie voorbereiden en de Hurtigruten fotograferen.. En zoals als altijd; morgen is er weer een dag.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten