zaterdag 30 mei 2015

29 mei Boottocht naar de Knik gletsjer



Vandaag ondernemen we onze eerste echte activiteit in Alaska. Na een koude nacht (2 dekens waren niet genoeg), ontbijten we onder de warme ochtend zon. Om 10 uur worden we op de E. Buckshot drive in Palmer verwacht voor een boottocht naar de Knik gletsjer. We hebben geboekt bij www.knikglacier.com, omdat ze maximaal 6 personen per boot vervoeren en altijd varen. Wat blijkt als we aankomen? We krijgen een prive tour, want we zijn met z’n tweeën, van 2 gidsen: de eigenaar zelf en een gids in opleiding. We rijden eerst 4 mijlen door de woestijn en een rivier met en X-treem 4 wheel drive. 


Onderweg zoeken ze naar elanden, die hier veel voorkomen. Dit is de periode waarin de ze jongen krijgen. Het klink misschien vreemd, maar alle elanden kalven binnen 1 week. Ook beren worden in dit gebied veelvuldig gezien. Wij hebben minder geluk, want we zien geen beren en geen elanden, maar daar kwamen we vandaag ook niet voor. Het was een mooie bijvangst geweest.

Na 4 mijlen met de auto arriveren we bij de boot.



Ook daar leggen we nogmaals 4 mijlen mee af, door een werkelijk prachtig gebied. Dan arriveren we bij de gletsjer en het gletsjermeer: schitterend. 

Natuurlijk boffen we wel met het mooie weer, waardoor de natuur zich toch mooier toont. We maken foto’s, genieten van de natuur, meren af en lopen naar hun kampeerplek. 
 



Daar krijgen we koffie en het eekhoorntje nootjes, die hij gretig pakt en verstopt in de bomen. Hopelijk vindt hij ze later weer terug. 


Daarna varen en rijden we terug naar ons vertrekpunt. Na onze gidsen uitgebreid bedankt te hebben gaan we naar de outdoor winkel om voor William nieuwe wandelschoenen te kopen. De rubberzool van zijn rechterschoen laat los en dat is niet meer te herstellen. Hij heeft geluk, want ze hebben maat 46/47.  Dus het was vandaag een echte HAPPY day.

1 opmerking: