zaterdag 23 mei 2015

23 mei Vlucht naar Reykjavik



Vanmorgen eerst even lekker ontbeten, op ons gemak naar Schiphol gereden en de koffers afgegeven (inchecken hadden we al per mobiel gedaan). Daar troffen we Larissa, Robine en Gijs voor een drankje, afscheid nemen en de autosleutels afgeven. De vliegreis verliep prima en even na 3 uur in de middag lokale tijd arriveerden we op een bijna lege luchthaven.  Daar wachtte ons de eerste verrassing. Terwijl we stonden te wachten voor de bagage ging het alarm en werd er omgeroepen dat er brand was. Niemand ging naar buiten, maar er kwamen wel veel mensen van de 1e verdieping naar beneden. Daarna werd er zeker 5 keer omgeroepen dat er geen brand was. Gelukkig. Op dat moment stonden we bij Avis om onze Grand Vitara op te halen. Tijdens het rijden hoorde ik steeds een klikkend geluid op de straat. Wat blijkt? We rijden op een soort van spijkerbanden. Wel zo safe met al dat sneeuw en ijs in natuurlijk IJS land.


Naast spijkerbanden zit er ook navigatie in wat wel zo handig is. Nu reden we linea recta naar ons prachtige appartement in Reykjavik – Rey aan de Grettisgata 2a: 1 straat achter de belangrijkste winkelstraat van de stad. Prima uitgekozen dus. Snel nog even voor zessen naar de supermarkt om wat inkopen te doen, terwijl we ondertussen enkele menu’s van restaurants bestudeerden. Dat werd onze 2e verrassing van de dag: een bruchetta kost 12 euro en een hoofgerecht tussen de 30 en de 40 euro. De keuze voor thuis koken was  dus snel gemaakt.



De eerste indruk van Reykjavik is dat het een leuke, maar dure, stad is. Leuke gekleurde huizen, die we waarschijnlijk in heel IJsland zullen gaan zien,  een prachtige kerk (Hallgrimskirkja)  en een voetgangers-/fietsgebied markeren ze door middel van een gekleurde fiets.







Nu lekker uitrusten en wie weet straks nog even genieten van de buitenlucht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten