donderdag 28 mei 2015

27 mei Van Borealis naar Anchorage



Voor ons is het een vreemde dag. Eerst reizen we nog rond in IJsland, daarna vliegen we 7 uur en komen we in Anchorage eerder aan dan dat we zijn weggaan.  We reizen dus terug in de tijd. Maar eerst onze belevenissen in het Nationaal Park Thingvellir. Oh ja dat vergeet ik bijna, de dag begint met zon en weinig wind: een aangename bijkomstigheid. Thingvellir kenmerkt zich door een prachtige natuur. 




Je kunt er uitstekend wandelen (wat we niet gaan doen, omdat we on 15.00 uur op het vliegveld moeten zijn). In het park kun je de breuklijjn zien waar de tectonische platen van Europa en Noord-Amerika uit elkaar drijven.Thingvellir is ook de plek waar de IJslanders vanaf 930 bijeenkomen om te vergaderen en recht te spreken.



Ons vliegtuig vertrekt in de namiddag. Bijna 7 uur later komen we aan op het vliegveld van Anchorage. Bij de douane gaat alles vlotjes. We zijn er zo doorheen. Even laten bellen voor de shuttlebus van het hotel voor een pick-up, maar omdat het te lang duurt nemen we toch maar een taxi. Nu even bijkomen, wat eten en uitrusten en dan tegen 22 uur lokale tijd gaan slapen. Het was voor ons namelijk een lange dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten