vrijdag 29 mei 2015

28 mei Van Anchorage naar Palmer



Vandaag hebben we een rustige dag. Uitslapen lukt Annelies niet. Om half 5 was ze al wakker. Ze zat nog in de verkeerde tijdzone. Ik sliep wel door tot half 8. Heerlijk. En toen riep de business weer. Er moesten nog wat mailtjes afgehandeld worden, vragen beantwoord, problemen opgelost en enkele whatappjes verwerkt worden. Net na 8 uur gaan we dan eindelijk ontbijten: intercontinental ontbijt, inhoudende sapje, koffie, muffins, bagels en cereals.
Vanuit het hotel worden we met hun shuttlebus naar de locatie gebracht waar we de camper ophalen: Greatalaskanholidays. Het is echt een aanrader. Je hoeft niet een camper te huren in Canada, van een maatschappij die je eigenlijk niet wilt, en je hoeft niet het hele stuk door Yukon te rijden. Bij Greatalaskanholidays zijn ze super professioneel. We krijgen een videoinstructie van 3 kwartier: veel maar wel belangrijk. Vervolgens worden al onze vragen goed beantwoord, de wagens zijn nieuw, ze bouwen ze zelf en je hebt alle ruimte in de camper. De kleinste maat is 24 feet, maar wij hebben een 25 feet  (7,50 meter). Een hele lengte, maar je went snel tijdens het rijden. Ondanks de grootte rijdt de camper niet als een “waggelende eend”.

Voordat we echt op pad gaan met de camper gaan we eerst nog even shoppen in de supermarkt Walmart. We willen eten inslaan, een prepay sim kopen voor goedkoop lokaal bellen en we willen een eigen wifi-hotspot zodat we altijd online kunnen, wanneer en waar wij dat willen. Om dat laatste te realiseren zijn we ruim een uur bezig en toen moesten we nog de normale inkopen doen. Dat kost ons ook nog ruim een uur, omdat we meteen alle benodigdheden in een keer inslaan. Scheelt weer tijd voor de rest van de vakantie.

Tegen 16.00 uur arriveren we op de RV (camper) camping: een groot grasveld met picknicktafels.  Zoek maar een plekje voor je camper, ruimte genoeg. Nog even wat gedoe om de camper waterpas te krijgen (anders gaat de koelkast stuk), maar ook dat lukt. Vervolgens nog even zoeken wat de electriciteitskabel is, maar  even informeren bij de buren die ook hun camper bij Greatalaskan hebben gehuurd en je lokaliseert hem. Kortom we moeten er nog even in komen. Dus tijd om lekker in de zon te gaan zitten, beentjes omhoog en iets anders doen. Tegen 19.00, als er hard gelopen is en we ons hebben opgefrist, koken we een lekkere pasta die we heerlijk buiten aan de picknicktafel nuttigen. Het grote GENIETEN is begonnen.



3 opmerkingen: