donderdag 10 mei 2018

9 mei: Van Bryce (Canyon) naar Torrey (Capitol Reef)

Vandaag is het een early rise: half 6 staan we op, want we willen de zonsopgang zien in Bryce National Park. Voor Diana en Jesse is dit vroege tijdstip niet bijzonder. Zij staan altijd !!! om 5.00 a.m op. Tot 8 uur mag je met je motorhome in het park zijn. Jesse en Diana rijden met onze RV mee. We rijden naar Sunset Point (heel logisch als je naar de sunrise gaat kijken) en het is prachtig. Ook al laat de zon het een beetje afweten. We kijken vanaf de rand naar het amphitheater. 


 

 


Een van de mooiste spots in Bryce Nationel Park. Er staat een fotogroep met gids en zij hebben gave foto’s gemaakt met hun tripod en remote control. Helaas hebben wij die nu niet bij ons (liggen in de RV),
Terug op de camping is het tijd om te ontbijten: koffie met een bagel, Als William eindelijk klaar is rijden we met de campers naar de plek vanaf waar we met onze ATV (all terrain vehicles) een uur over een stoffig terrein gaan crossen, We zijn goed ingepakt.


De eerste foto die gemaakt wordt is niet de meest charmante, maar beschermd ons wel tegen stof en stoten. Het uurtje "crossen" is thrilling. We zien er na terugkomst alleen niet uit. Compleet onder het stof. Tijdens de ATV-rit zien we ook drachtige herten van het merk prang horn (nog nooit van gehoord).




Zowel Jesse als Diana genieten met teugen en wij ook uiteraard. Voor mij was het de eerste keer op een ATV. En het was fun. Naar deze opwindende rit is het tijd  tijd voor actie. We stappen met z'n allen in de shuttlebus om naar Bryce Canyon te rijden (duurt ongeveer 10 minuten). Diana en Jesse gaan de film in het visitors centre bekijken en wij gaan een trail lopen. Op het blog van Moniek, onze travelcounsellor lezen we: ".... dat we eerst de Navajoloop trail moeten lopen. Het steilste stuk naar beneden. Dan over de Queens Garden Trail om vervolgens bij Sunrise Point boven te komen..."(einde citaat). Dus dat doen we dan ook.





 En eerlijk is eerlijk dat was een goed advies. We wandelen in totaal 3,4 km in 1 1/2 uur. En het is prachtig. Echt indrukwekkend hoe dit heeft kunnen ontstaan door erosie en weersomstandigheden (regen, hagel, sneeuw). Echt bijzonder.



Na deze prachtige wandeling is het tijd om met de RV te vertrekken richting onze volgende bestemming: Capitol Reef. We rijden door prachtige indrukwekkende bergen en bereiken grote hoogtes tot maximaal 9600 feet = 2928 meter op de top tussen Boulder en Torrey. Ook al hebben we niet het idee dat we zo hoog zitten. We genieten ook van de enorme,waanzinnig mooie vergezichten. Tegen 5 uur chekcen we in op de camping en om  6 uur schuiven we aan bij het dinner dat Diana alweer voor ons heeft bereid: heerlijk. Om 7.17 p.m. stappen we weer in onze camper om Capital Reef te bekijken tijdens de mooiste tijd van de dag: het moment dat de zon begint te zakken en de kleuren op z'n warmst zijn, En ik moet zeggen het voldoet aan onze verwachtingen en we kunnen ook nog een aantal prachtige plaatjes schieten.


2 opmerkingen:

  1. Dat pad hebben wij toen ook op die manier gelopen, laatste keer dat ik zo'n stuk heb gelopen, maar het was de moeite waard! Zo indrukwekkend, ik denk er vaak aan terug.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het was indrukwekkend om te zien, Overigens was het en flinke klim die je toen hebt afgelegd.

    BeantwoordenVerwijderen