dinsdag 22 mei 2018

21 mei: Yosemite

Voor het eerst deze vakantie beginnen we de dag met lange broek en zonder zon. Nou ja een klein beetje misschien. Na rustig ontbeten te hebben rijden we naar Yosemite Park. Yosemite is onderdeel van de Sierra Nevada en ligt dus op hoogte, variƫrend van 1 tot 3,5 km. Bij binnenkomst lopen we eerst het VIsitor Center binnen om te horen wat de interessante plekken zijn. Als eerste besluiten we om de Tioga Pass te gaan bekijken. Morgen zou het weer slechter worden dus nu lijkt het een redelijk goed moment. Na een aantal mijlen komen we eerst bij het pad naar de sequoia bomen: reuzen die snel groeien en enorm breed kunnen worden. Je moet alleen eerst 1,6 mijl naar beneden lopen voor het wandelpad begint. En natuurlijk ook weer terug, bergop!


Na het sequoia bezoek rijden we verder de Tioga Pass op met als uiteindelijke doel Olmsted Point: een prachtig panorama met vergezichten. We rijden stevig door want de regen en de mist trekt binnen. Dat betekent dat we bij Olmsted wel kunnen zien dat het mooi is maar de vergezichten ontbreken.



De rit er naar toe voerde ons door een gebied met veel bos, maar ook met heel veel dode bomen en sneeuwrestanten. Om eerlijk te zijn waren we teleurgesteld over wat we zagen, na zoveel oohs en aahs over Yosemite gehoord te hebben. In Oostenrijk en Zwitserland zijn naar onze mening vele malen mooiere gebieden.



Terugrijdend besloten we om nog bij Glacierpoint te gaan kijken, maar vanwege de regen en de mist zijn we maar omgekeerd en “huiswaarts” gegaan.

Morgen een nieuwe kans.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten