zaterdag 26 mei 2018

25 mei: Carmel

Vandaag eten we onze eerste ontbijtje niet in een camper maar gewoon in onze B&B: lekker bakkie koffie, cinnamon raison bagel en een zelf gebakken wafel met stroop.

Als eerste rijden we naar Point Lobos, 5 minuten rijden van Carmel en het eerste punt van bezienswaardigheid aan Highway 1.  Het is een State Park en er zijn enkele plekken om te parkeren en je kunt er zee-otters en zeehonden zien. Bij het eerste punt zien we alleen kikvors mannen. Gelukkig zien we bij de volgende afslag wel de zeehonden op een rots en de zee- otters drijvend in het water. Wel allemaal op verrekijker afstand.

Inmiddels begint het iets warmer te worden. Gelukkig want de temperatuur is met 15 graden nog niet echt lekker. We rijden door naar het gebied dat Big Sur heet. Vanaf Point Lobos rijden we eindelijk langs de zee en levert Highway 1 ook mooie panorama’s op. Dankzij het feit dat de Bixby Creek Bridge gerepareerd is kunnen we door naar Big Sur.


We stoppen diverse keren om van het uitzicht te genieten en foto’s te maken. Als we bij restaurant Nepenthe aan komen blijkt er een wachttijd te zijn voor het lunchen dus gaan we naar het naast gelegen café. Na de lunch rijden we nog een stuk de Highway af, maar uiteindelijk draaien we om, omdat we nog terug moeten en je maar tot Gorda kunt rijden. Daarna is de weg afgesloten, omdat ze nog niet alles hebben kunnen repareren na de modderstromen van afgelopen zomer.




Tegen 4 uur komen we weer in Carmel aan. De zon is inmiddels lekker gaan schijnen, dus nemen we even een kijkje op het strand. Bij onze bed & breakfast gaat Annelies lekker in het zonnetje een boek lezen terwijl William een rondje hardloopt. Morgen is onze laatste dag, want zondag vliegen we weer naar Nederland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten