maandag 21 mei 2018

19 mei: Las Vegas naar Panamint Springs

Vandaag gaan we naar Death Valley. Zoals altijd zijn we weer vroeg wakker: half 7. Dit keer vanwege het geluid van al die helikopters die van Las Vegas vertrekken naar de Grand Canyon en andere bestemmingen. Gisteravond werden we echt gek van de heli’s. Iedere minuut steeg er 1 op en kwam er 1 terug van een 15 minuten durende vlucht over de strip. Overigens zijn we gister de strip ook nog over gelopen in de avond. Blijft een belevenis. We hebben onze vows niet renewed en zijn ook niet naar de chapel gegaan.

Rond 9 uur vertrekken we. Net buiten LV rijden we de scenic route van Red Rock Canyon op. Het ligt op onze route dus waarom niet.


Voor mensen die langer in LV blijven is dit een leuk uitstapje. Je hebt er ook wandelroutes. Van de Canyon rijden we via Pahrump naar Shoshone. Vandaar de 178 op over de Salsberry Pass, dus we nemen niet de 127. Dat betekent in ons geval dat we niet naar Dantes View gaan, maar wel naar Badwater: een gebied met zoutvlaktes. Tevens bevindt zich hier het allerlaagste punt van Amerika: 85,5 meter onder de zeespiegel.



Het resultaat is een bloedhete vallei: 39 graden vandaag en door de reflectie van het zout voelt het nog veel warmer. Inde zomer is het ondraaglijk. Vervolgens koersen we (hoe zou het met Dumoulin gaan in de zware bergrit?) naar het uitzichtpunt Zabriskie: prachtig panorama van glooiende berghellingen. Eigenlijk is ook dit weer een bizar landschap.


En dan door naar Stovepipe Wells om de duinen te zien. Vlak er voor krijgen we de eerste regen van de vakantie over ons heen, dus we stappen niet uit bij de duinen. We gaan wel weer naar Egmond voor de duinen.
Van Stovepipe Wells moeten we nog 30 mijl rijden tot aan onze camping: 20 mijl daarvan gaan langzaam bergop. Het advies is: airco uit omdat er anders kans is dat de motor over verhit kan raken. Via een weg die meer weg heeft van een achtbaan bereiken we de top op een hoogte van circa 1,5 km. Nog even het laatste stukje en we bereiken de camping. Nou ja camping: een stuk zandgrond met stenen, rotsen, maar wel met full hook-up. Ach het is maar voor 1 nacht en we zijn zelfvoorzienend (genoeg ingeslagen bij de Walmart).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten