donderdag 10 mei 2018

8 mei: Van Springdale naar Bryce City

's Ochtends genieten we eerst van een heerlijke ochtendzon, de bagels, de koffie en het feit dat we vakantie hebben. Rond 9 uur pakken we alles in de camper en gaan op weg. Onze eerste uitdaging is het rijden door een tunnel. Normaal is dat niet zo moeilijk, maar met een hoge camper door een oude tunnel die rond loopt wordt het een uitdaging. Aan het begin van de tunnel moeten we stoppen tot al het verkeer vanaf de andere zijde is gepasseerd en dan mogen wij de tunnel in, terwijl we midden op de weg rijden, omdat anders de zijkanten van de camper tegen de tunnelwant stoot. Aan de andere zijde aangekomen zoeken we een parkeerplek, omdat we de Canyon Overlook Trail willen lopen. Het wandelpad gaat steil omhoog. Wij laveren over rotsen en kleven ons tegen de zijkanten van de rotswand op weg naar het uitzichtspunt. En het is de moeite waard. Het is spectaculair. Kijk zelf maar.




We stappen weer in de camper en gaan op weg naar Bryce. We rijden nog een tijd door het Zion Park en genieten na van al de prachtige bergen. Vervolgens rijden we alweer door Checker Board Mesa, De naam heeft het gebied gekregen, vanwege de structuur van de bergen die lijkt op een schaakbord. De kleuren en de textuur is bijzonder. Op zich duurt de rit naar Bryce niet lang: circa 2 1/2 uur. Daarom hebben we nog een detour ingelast via Cedar Breaks National Monument (circa 3.000 m hoog). Helaas is de weg er naar toe afgesloten, vanwege teveel sneeuw. Dat betekent dat we snel in Bryce aan zullen komen. Zeker als je 65 miles/hour mag rijden. Vlak voor Bryce rijden we door de Red Canyon: werkelijk prachtig rode rode, dat veel weg heeft van een bos asperges. Echt schitterend. We parkeren de camper en klimmen omhoog tot 4 meter onder de top> Dan durven we niet verder, omdat het te steil is en er teveel los gruis ligt waardoor afdalen gevaarlijk is. Deels op onze billen dalen we weer af, totdat we weer veilig kunnen lopen. 2e uitdaging van vandaag net niet gehaald. Jammer, maar het is prachtig.




We rijden het laatste stukje en checken in. Diana en Jess hebben ons ingehaald en staan 3 campers voor ons bij het inchecken. Daarna installeren we ons, gaat William hardlopen en Annelies geniet met een boek in de hand van de zon, Als de avond valt eten we samen met Diana en Jesse de kliekjes van gisteren op (taco dinner - een begrip in de Swensen family) en maken we plannen voor de dag van morgen. Tot mogen allemaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten