donderdag 24 mei 2018

23 mei: Van Yosemite naar Pacifica (San Francisco)

Vandaag is onze laatste volledige camperdag. Morgen leveren we de camper in San Francisco in en rijden we met een huurauto nog 3 dagen Highway 1 af, met Carmel als basis.

Na een relaxed begin zetten we ons toch maar in beweging op weg naar San Francisco. We maken nog een korte stop in Groveland. De indruk die het maakt bij het er doorheen rijden is groter dan wanneer je er doorheen wandelt. En de medium roasted Costaricaanse koffie in het café was ook op: geen beste beurt dus.

William drukt het gaspedaal in, de motor gromt en met 65 mijl per uur zetten we koers naar onze volgende bestemming. Ergens halverwege zoeken we een Mac Donalds op voor een milkshake (en een burger). Parkeren is echter een probleem. Na 2 rondjes vinden we een geschikte spot.

We rijden na de stop direct door naar San Francisco, dwars over 6 baans snelwegen (niet letterlijk Gijs), onder en over complexe viaducten, in- en uitvoegend verkeer ontwijkend, rukwinden trotserend en ondertussen koersvast de weg volgend. Dachten we. Bestemming bereikt zegt de navigatie. Klopt inderdaad, alleen ligt de straat Palmetto Avenue waar wij moeten zijn in de plaats Pacifica en niet in SF. Dus nog een paar mijl verder rijden en dan zien we de kust en onze camperplek. Eind goed - al goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten