zondag 13 mei 2018

12 mei: Van Moab naar Cortez

We beginnen vandaag met een detour langs de Colorado. Deze rivier wordt omringt door enorme rotswanden. Net buiten Moab passeren we een heleboel mensen, die deze loodrecht omhoog lopende rotswanden gaan beklimmen.
We dachten dat de weg die we berijden uit zou komen in Dead Horse Point State Park, maar helaas is een gedeelte ervan gravelroad en komen we er dus niet, tenzij we een nog grotere omweg nemen. Dus besluiten we om rechtstreeks naar Cortez te rijden. Mocht iemand anders wel de goede weg hebben genomen, laat dan even weten of park mooi was.

Onderweg stoppen we nog even bij Wilson Arch.


Verder is het een saaie weg tot aan Monticello (nee geen limoncello Harry) met heel veel wind (windkracht 6) en zandstormen in de verte. Helaas ontdekken we toen we Monticello (oeps foutje...) voorbij waren, dat de rest van de route tot aan Cortez ook saai is. Wat nog wel bijzonder is om te vermelden is dat het relatief vlak is en bedekt met veel grasvelden en akkerbouwgronden.

Tegen 3 uur arriveren we al op de camping. Heerlijk vroeg: voldoende tijd om hard te lopen en te relaxen. Het bijzondere aan deze camping is dat we met de auto naar de douche moeten rijden, omdat die niet op loopafstand ligt van onze kampeerplaats. En toch gaan we lopen: dat kost ons 40 minuten heen en terug,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten