zondag 13 mei 2018

11 mei: Moab

Vandaag is het weer vroeg op. 5.45 staan we naast ons bed, want om 7.00 uur start ons jeep avontuur in Arches National Park. Samen met nog een stel zitten we in een jeep. We worden begeleid door nog een jeep met 3 mensen (en een chauffeur uiteraard) puur om er voor te zorgen dat als er iets gebeurd ze elkaar kunnen helpen. We gaan zoals ze het noemen het achterland in: een plek waar alleen jeeps kunnen komen, die hoog op de wielen staan.


Al snel wordt duidelijk waarom. We volgen een track over grote rotsen, gesteente en zand op weg naar de Arches (natuurlijke bogen in de rotsen). Tijdens onze rit zien we onder meer Tower Arch en de Eye of the Wale Arch.




De tocht met de jeep is grappig, maar achteraf gezien hadden we er meer van verwacht.

 


Als we om 12 uur weer terug zijn in de stad is het tijd opnieuw levensmiddelen voor meerdere dagen in te slaan. Deze keer is de grote van de winkel normaal. Als we afgerekend hebben is het tijd voor lunch: genieten van vers brood met Goudse kaas. Heel simpel maar wel lekker. Daarna verkennen we nog snel ff de winkels om vervolgens met de camper Arch NP in te rijden en de Arches te bekijken, die we nog niet hebben gezien, nl.: Double Arch, Window Arch, Turnet Arch en Delicate Arch.




Naar de meeste bogen kunnen we lopen vanaf de parkeerplek naar toe lopen zo niet naar Delicate Arch. Die bereik je alleen na een hike van in totaal 2 1/2 uur. Aangezien we daar vandaag geen zin in hebben bekijken we de Arch van een afstand.


Wat we vandaag hebben gezien is wederom bijzonder. Zomaar midden in de natuur rijzen enorme rode rotsblokken op die hoog boven alles uitsteken. Alsof dat nog niet alles is hebben ze ook nog verschillende vormen en zijn er natuurlijke bogen ontstaan door sneeuw, regen, zand en wind. Indrukwekkend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten