dinsdag 8 mei 2018

6 mei: Van Las Vegas naar Springdale (Zion National Park)

Heerlijk geslapen in ons huis op wielen. De jetlag is al bijna voorbij.
Na ons ontbijt vertrekken we naar Zion. We proberen via de snelweg op pad te gaan, maar onze navigatie raakt van slag door alle wegopbrekingen, dus zoeken we een alternatieve route. En die vinden we ook

We rijden naar Zion via een "scenic route". We mijden in eerste instantie de snelweg. Vanuit Las Vegas rijden we via Lake Mead boulevard (interstate 147)  via 169 door het Lake Mead gebied. Kostte wel nog even $ 20. De nationale parken pas geldt hier niet helaas. Het is wel een mooie route door een rotsachtig gebergte. Via deze route rijden we naar onze eerste doel, nl.: Valley of Fire State Park: een park met vuurrode rotsen,


 
die hoog boven je uitstijgen in de meest grillige vormen. Als eerste attractie stoppen we bij Elephant Rock.

Ze laten je een kleine track lopen omdat je niet over de weg mag lopen wat korter is. Helaas mag je ook niet meer onder de slurf door om de olifant vanaf de andere zijde te bekijken, die nog mooier is volgens het boek dat wij hanteren. Daarna zijn we bij Rainbow Vista gestopt en een stuk gewandeld. De kleuren van de bloemen, planten en de rotsen zijn prachtig.




Na terugkomst eerst even een lekkere cinnamon raisin bagel met cream cheese eten voordat we verder gaan naar de White Domes Loop Trail. Voordat we daar zijn nog een kwik stop bij de "wilde" steenbokken, die rustig blijven zitten om te poseren voor al die toeristen.

De trail die we lopen gaat door pastelkleurig gesteente en komt uit in een nauwe kloof. De temperatuur is inmiddels opgelopen tot zo'n 37 graden, dus het zweet loopt ons van de rug. Maar het prachtige resultaat telt.


Vervolgens loop je weer in een wijdser landschap. Mooi veelzijdig dus. Dan wordt het toch wel tijd om naar Zion te rijden; het is inmiddels half 3 en we moeten nog 2.30 uur. Onderweg verliezen we ook nog een uur tijd doordat we van tijdzone veranderen in Mesquite. Het eerste deel is saaie snelweg, waar je 75 miles/uur mag rijden. Dan volgt weer een deel dwars door imponerende bergen. Een mooie opmaat voor Zion park. Maar daarover morgen meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten