donderdag 6 maart 2014

4-6 maart: Van Navini Island naar First Landing

4-6 maart:

De reis over de Grote Oceaan is deze keer minder ruig dan op de heenweg. We hebben nu de stroming mee en kunnen dus met de golven meevaren.
First Landing ligt op het grootste eiland van Fiji. Bij aankomst worden we ook daar heel vriendelijk ontvangen. Stafleden stellen zich voor, evenals wij en ze proberen onze namen te onthouden. De namen Harry en William liggen makkelijker in de mond dan Annelies en  Marja (wat al Maria was geworden). We krijgen een cocktail aangeboden en laten de eerste indrukken op ons inwerken. We missen Navini nu al. First Landing is echt een groter all-inclusive paradijs (drank echter niet inbegrepen bij de prijs). Misschien moeten we ook even wennen. De staf van Navini heeft ons ook wel erg verwend en bovendien was het ons kleine eilandje in de Grote Oceaan.

’s Avonds genieten we van een heerlijk 2-gangen diner. Twee, omdat we een meal plan hebben en we mogen kiezen uit 2 gangen. Prima, anders eet  je toch maar teveel. Onze bures (huisjes) zijn prachtig, mooi ruim en met uitzicht op de oceaan.


Daardoor konden we aan het einde van de dag vanaf onze bure genieten van al weer een prachtige zonsondergang.

Dan breekt de laatste hele dag van de vakantie aan. Dus (blijven) genieten is het toverwoord. Genieten van het uitrusten, de Fijianen, het eten, dat je nog niet hoeft te werken en van de cocktails.
 

Deze laatste dag hebben we dan ook in alle rust doorgebracht. Alhoewel, William ging nog even hardlopen (natuurlijk), terwijl hij onderweg iedereen groette met bula, bula. Annelies onderging ’s ochtends een heerlijke (beetje pijnlijke, vanwege de knopen) nek-schouder massage. En ’s middag kregen William, Annelies en Marja een voetmassage; heerlijk ontspannend.

Tijdens het diner zingt de staf een afscheidslied voor ons.


We genieten volop van de persoonlijke aandacht die ze ons geven. Zij vinden het prachtig dat wij in lokale kleding, sulu (sarong) en schelpenketting om, dineren. Na een warm afscheid, met zoenen, nemen we nog een afzakkertje (een long black) voordat we naar onze bure vertrekken om te gaan slapen. Morgen om 5.00 gaat de wekker tenslotte en worden we naar het vliegveld gebracht.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten