zondag 19 juni 2016

18 juni: Van Arusha naar Tarangiri

Om half 9 in de ochtend stipt was Saidi present. Hij woont zelf met zijn vrouw en dochtertje in Arusha. Dus hij kon nog afscheid nemen van hun, omdat hij nu 9 dagen met ons op safari gaat. Als eerste zijn we gaan pinnen. Even wennen aan de koers:  € 1,- is gelijk aan Tz Sh 2.500.  We pinden in een keer Tz Sh 400.000. Het lijkt Indonesië wel. Daarna nog even shoppen. We hebben niet veel nodig omdat alles in de lodges aanwezig is of verzorgd wordt door onze kok, maar wat water, cola, sprite, een rol koekjes en waspoeder is wel handig. Kosten: TzSh 32.000.

De eerste dag safari hebben we al weer veel dieren gezien. Onderstaand een opsomming van de dieren die we zagen:

-          Mongoose, kudu, wildebeest, heel veel zebra’s, struisvogels,  martin kingfisher, lilac brested roller, francolins, marabou stock, olifanten, guinee fowls (kippetjes zoals mijn moeder altijd zegt), tawn eagle, oryx, van dijk hornbill (speciale nederlandse georiënteerde vogel), warthogs (of varkentjes zoals mijn moeder zou zeggen) lapwing, bijenraat, aasgieren, tze tze vliegen.

Aan het eind van onze safari moesten we nog een stuk rijden naar onze lodge. Saidi wist een short cut. Helaas liep deze weg door een bos dat vol met grote kuilen zat, maar ook met tze tze vliegen. Die lastige beesten prikken je. In het begin viel het aantal vliegen nog mee, maar hoe verder we reden hoe meer vliegen we van ons af moesten slaan. Nadat we snel het dak en alle ramen gesloten hadden konden we eindelijk al die vliegen een voor een elimineren. Daarna konden we eindelijk rustig achteruit zakken in onze stoelen van onze Toyota landcruiser.

Nadat we het park hadden verlaten was het nog een paar minuten naar onze lodge Simba, bestaande uit 16 vrijstaande tent bungalows. Bij aankomst werden we ontvangen met een warm verfrissend handdoekje, een glaasje drinken en heel veel vriendelijke glimlachen. Na het inchecken ff lekker relaxen en genieten van de zonsondergang en de serene rust. Prima om te onthaasten en tijd om te lezen en de eerste letters voor het blog te schrijven. Als het te donker wordt is het tijd om te gaan douchen, voordat we gaan eten, en te genieten van het getjierp van alle krekels. Dit is de echte safari ervaring. Oh ja het diner bestond uit 4 gangen en was heerlijk. We voelen ons verwend.


Keyword van vandaag is: Tze Tze vliegen

1 opmerking: