woensdag 29 juni 2016

26 juni: Van Serengeti naar Arusha

Vandaag is het tijd om de Serengeti te verlaten en terug te rijden naar Arusha. Gezamenlijk breken we de tenten af en pakken de auto in. Met enige weemoed nemen we afscheid van de rust, de dierengeluiden, de prachtige safari tochten, het heerlijke eten van Okuli en vooral ook van de prachtige savanne vlaktes. Maar ik zal stoppen. 


Ons nieuwe vooruitzicht is ook niet slecht: lekker luieren op het strand in Zanzibar. Vanuit ons huisje kunnen we zo het strand oplopen.
Voor het zover is hebben we eerst nog een autorit van circa 5 uur voor de boeg. Helaas verloopt de rit niet helemaal vlekkeloos. We hebben te kampen met mankementen aan de motor en worden ook geconfronteerd met een tweetal lekke banden (wat overigens niet ongebruikelijk is gezien de deplorabele staat waarin de ongeasfalteerde wegen verkeren-afrikaanse massage heet dat). Tot slot breekt ook nog de treeplank af. 

Ondanks de kleine ongemakken houden we de moed er in. Onderweg bezoeken we nog een Masai dorp. We worden ontvangen met dans. 



Daarna nemen we deel aan een competitie omhoog springen. 


Onze gids toont ons vervolgens hoe een Masai huis er van binnen uit ziet en vervolgens krijgen we de zelfgemaakte souvenirs te zien. Uiteraard kopen we iets. 


Wat het is kan ik niet vertellen, want dan weet de ontvanger wat het is. Tot slot bezoeken we nog de lokale kleuterschool van het dorp. We worden met zang ontvangen en de kinderen tonen ons hoe goed ze het engels al beheersen. Als ik vervolgens nog een donatie in de pot van de school stop wordt er fanatiek geklapt. In de tijd dat wij van de  rondleiding in het dorp genoten hebben Okuli en Saidi de band verwisseld. Dus zetten we meteen weer koers naar Arusha.

De heerlijke lunch die Okuli ook deze keer wist te bereiden kan ik niet ongemeld laten. 


Uiteindelijk bereiken we om half zeven ons hotel. We nemen afscheid van Saidi en Okuli en bedanken hun uitgebreid voor alle goede zorgen en het moois dat we hebben gezien. Het eerste wat ik daarna doe is alles weer opladen. 5 dagen Serengeti put al je batterijen uit als je weinig tot geen mogelijkheden hebt om op te laden op de campingplaats. Annelies springt tegelijk onder de (koude) douche. Dat is ff schrikken. Nu lekker eten en het blog schrijven en straks uitrusten en slapen.


Keywords van vandaag: lange rit.

1 opmerking: