dinsdag 28 juni 2016

22 juni: Serengeti

Vanochtend hebben we uitgeslapen tot 7 uur in onze mooie tent. Alhoewel ik wel om 10 voor 6 de auto's hoorde starten voor de ochtend game drive. Wij vertrekken rond 8 uur als een van de laatsten. De gamedrive duurt tot ongeveer 13.00 uur om vervolgens rond 16.00 uur nog een avond game drive te maken. De eerste beesten die we zien zijn:

Zebra's, thomson gazelles, giraffen, waaronder twee van circa 3 maanden, tawn eagle, buffalo, long crested eagle, hartebeest, aasgier (vulture) en een luipaard (nieuw) met een prooi in een boom. De big 5 is compleet.


Op basis van de traffic jam is het al duidelijk dat er iets bijzonders is. Het luipaard zit in de boom en sleept zijn prooi mee naar beneden om deze daar achter te laten en weer omhoog te klimmen. De boom onttrekt het luipaard grotendeels aan het zicht. Gelukkig blijft ie in beweging en doordat het beest wederom naar beneden gaat schieten we in de repeteerstand te veel foto's. Het uitzoeken ervan doen we later. 




Als we weer verder trekken zien we nog:

serval (nieuw-nog nooit gezien), baboons, herons, hippo's (nijlpaarden), lilac brested roller, guinee fowls, de kop van een cheetah in de verte achter een grasheuvel, spotted hyena, warthogs, grand gazelle, side striped jackal (nieuw), hyrax (dassie-nieuw) en een egyptian goose.

Volgens een van de andere gidsen zitten er leeuwen in de buurt. Dus gaan we op zoek naar ze. Helaas zonder resultaat. Zo simpel is game tracken nu ook weer niet. Inmiddels voegt zich een andere auto bij ons en die gids meldt dat hij cheetahs weet te zitten. De moeder met jongen is helaas onvindbaar, te goed verstopt, maar er zit wel een cheetah op een heuveltje klaar om gefotografeerd te worden.


Prachtige spot totdat de cheeta opstaat en de show beeindigd. We boffen vandaag. Langzaam rijden we weer terug en zien de derde cheetah vandaag buiten het bereik van de camera voor een mooie foto. Het beest is in zijn sas. Het rolt van links naar rechts en verdwijnt uiteindelijk in het hoge gras. Op de terugweg naar de camping voor onze warme lunch zien we weer een opstopping van auto's. Dus veranderen we van koers om te checken wat er te zien is: een leeuwin.  Ze ligt rustig een andere kant op te kijken.


Dus na enkele foto's vertrekken we weer, want de lunch wacht. Bij de volgende bocht blijkt dat het nog iets langer duurt: weer een traffic jam. Dit keer is het voor een luipaard in de boom (de tweede van de dag), maar goed gecamoufleerd. Alleen de staart is zichtbaar. We zijn nu echt te laat (15.00 uur) voor de warme lunch.

De dag voor vandaag zit erop. Game driving mag van 6.00 tot 18.00 uur en Saidi heeft eerst nog de auto laten repareren. Na terugkomst blijft er te weinig tijd over voor nog een ritje. Terwijl wij bij de tent zitten brengt Okuli ons koffie/thee met een muffin (gemaakt in een steenkool vuurtje). We worden verwend.

Het is vandaag duidelijk de dag van de roofdieren: luipaard, serval, cheetah, side striped jackal, spotted hyena en een leeuw.

Keyword vandaag is: luipaard en cheetah (we kunnen niet kiezen).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten