woensdag 29 juni 2016

25 juni: Serengeti

Vandaag is onze laatste dag in de Serengeti. Om 6 uur 's ochtends staan we op voor onze ochtend game drive. Het zou mooi zijn als we vandaag luipaarden zouden zien. Dus dat wordt voor vandaag de uitdaging voor Saidi.

De eerste dieren die we zien zijn:

topi, zebra, lilac brested roller, stuk of 10 spotted hyena's, thompson gazelle, wildebeest, secretary bird, side striped jackals, vulture, hartebeest en olifanten.



Zoals iedere dag in de Serengeti spotten we ook vandaag weer leeuwen en leeuwinnen. In het totaal leven er ongeveer 300.000 in dit gebied. Gisterenavond hoorden we ze achter onze tent (op veilige afstand) langs trekken. Vanochtend zien we 2 van hun terug met hun pas gevangen wildebeest. Terwijl de hyena's en de jackals klaar staan om hun deel van de vangst op te eisen peuzelt een van de leeuwinnen lekker verder. Als we de groep achterlaten en andere dieren spotten zien we op een zijweg een leeuw wandelen. Saidi slaat af en rijdt achter hem aan. De leeuw Simba, trots als hij is, gunt ons geen blik waardig en blijft voor ons op de weg lopen, waarna hij verdwijnt in het hoge groene gras.



Als we daarna verder trekken zien we nog:



guinee fowls, giraffen, impala,


warthog, 1 cheetah op een termietenheuvel (maar wel ver weg), rosy-faced lovebird, superb starling, struisvogels, lapwing, heron, baboons en

een luipaard in de boom met een gevangen impala. Opdracht volbracht. Het beest 
Iigt rustig, een eind van de weg af, in de boom en is niet van plan om zich bovenmatig  in te spannen. Terwijl wij, samen met alle andere gearriveerde safaritrucks, hopen op actie. Uiteindelijk besluiten we om verder te rijden en even verderop spotten we nog een leeuwin. Deze krijgt met 16 trucks genoeg belangstelling.

Ze ligt en staat bovenop een boomstronk ver weg van de weg, waarop wij ons bevinden. Met de verrekijker is ze goed te zien. We krijgen ondertussen honger, omdat we niet ontbeten hebben en besluiten om terug te rijden voor de lunch.
Hoe raar het misschien ook klinkt als je alles leest, maar toch vonden we het een rustige ochtend. Misschien zijn we inmiddels wel te veel verwend.


Rond half vier starten we met onze laatste game drive van deze vakantie. Om jullie niet te veel te vermoeien met allerlei details beschrijf ik alleen de hoogtepunten (dus toch stiekem alles) en de nieuwe dieren die we tegen komen. Niet ver van de camping  zien we een puff adder. Een van de slangensoorten die je ook in Nederland tegen kunt komen. Terwijl we rijden denken we al na over onze top 5 van deze safari vakantie niet wetende wat er nog gaat komen.
Na circa een uur rijden spotten we 18 safari trucks.


De kenners onder jullie weten al wat dat betekent. Boven op een rots zitten 2 luipaarden, die duidelijk in de paringstijd zitten. Het vrouwtje is steeds bezig om het mannetje te verleiden en ze voegen de daad ook bij het woord begeleid door een luidkeels gegrom van het mannetje. Dit ritueel herhaalt zich ongeveer iedere 5 minuten. Ze verbergen zich wel netjes achter enkele bomen.



Na een tijdje trekken we verder en ontmoeten een kudde olifanten met 2 jonkies van ongeveer 3 maanden. De zon is inmiddels al aan het zakken en dat levert mooi licht op voor het fotograferen. Als we verder rijden zien we nog een martial eagle, een oxpicker bird en 2 leeuwen, die liggen te slapen en olifanten.





Terwijl we rijden


 maakt William staand in de schuddende auto foto's van de ondergaande zon in de hoop zo'n prachtige Afrikaanse shot te maken. 

Dan arriveren we weer bij de camping. Dat betekent het einde van onze Serengeti game drive avonturen. Morgen rijden we terug naar Arusha en maandag vliegen we door naar Zanzibar voor een korte zonvakantie. 




Keywords van vandaag zijn: de parende luipaarden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten