zondag 19 juni 2016

19 juni: Tarangiri

Net als gisteren gaan we vandaag het Tarangiri Park in. Het zou mooi zijn als we vandaag de klimmende leeuwen gaan zien. Om 6.00 uur staan we op, vroeg maar niet heel vroeg voor een game drive. De andere gasten zijn nog in geen velden of wegen te bekennen. Om half 7 eten we en om iets na zevenen vertrekken we voor onze 2e safaridag.
We starten met de ramen dicht. Na onze vervelende ervaring met de tsee tseevlieg zijn we wijzer geworden. Helaas wordt het daardoor wel een beetje warm in de auto. Na 15 minuten rijden is het raak: een mannetjes en een vrouwtjes leeuw. Schitterend. Het mannetje is vrij snel wel, maar het vrouwtje is wel bereid om er een show van te maken. Normaal kijken ze even. Leggen hun kop neer en slapen verder. Weg kans op een  mooie foto. Maar zij beklom speciaal voor ons een termietenheuvel en liet zich uitgebreid fotograferen. Tot ook zij vermoeid raakte van ons en vertrok. Hoe mooi kan de dag beginnen? Nou het was het begin van een mooie lange dag met vele hoogtepunten. Wat we allemaal gezien hebben (deze rubriek is speciaal voor Larissa en Robine die altijd bijhielden welke dieren we hadden gespot)? Ga er even voor zitten want het is een lijst geworden:





Silver crested hornbill, francolins, vervet monkey, olifant, guinee fowls, 2 leeuwen en een leeuwin, tawn eagle, hartebeest, tsee tseevliegen (die tijdens het eerste deel van de safari op de ramen tikken als ware het regendruppels), heel veel zebra’s, eekhoorn, struisvogels, giraffen, batteleur eagle, warthogs (varkentjes), impala, wildebeest, buffalo, lilac brested roller, long crested go-a-way bird, cuckoo, dode schildpad, baboon, bended mangoose, vulcanic ashes bird, lapwing, black kite, rat, eagle, lizzard, black mamba slang, kingfisher, ground plover, sunpiper, long crested eagle, hammerkop, superb starling, white headed weaver, egyptian goose, yellow barbet, shreck, secetary bird, waterbuck, white and black tailed mongoose and at the end a cobra.






Vlak voordat we de picknickplaats bereiken stoppen we bij een opstopping van safari auto’s. Wat is er te zien? Een slang. Na goed kijken zien we een klein kopje uit een opening uit een termietenheuvel steken. Wat voor slang zou het zijn en zou het beest er helemaal uitkomen? Het blijk een black mamba slang en hij gleed helemaal uit zijn holletje en likt zichzelf helemaal schoon. Mooi om te zien en ook bijzonder.







We rijden rond 13.00 uur richting de rivier waar we de eerste zebra’s zien die water drinken uit de kleine rivier en die vervolgens oversteken. Mooi om te zien. Het bleek de voorhoede te zijn van een hele, hele grote groep zebra’s. En dan bedoel ik niet 100 maar zeker 1000 beesten. Het is een kleine migratie van de ene plek naar de andere. Nou is 1000 nog niet veel als je weet dat er 30.000 zebra’s leven in het Tangariri Park, maar het is wel indrukwekkend om zoveel zebra’s te zien.



Rond 4 uur rijden we terug richting de lodge. Niet zoals je in Nederland gewend bent over geplaveide wegen. Nee dit zijn ongeasfalteerde wegen met grote kuilen en wasbordjes.  Als je erover heen rijdt dan noemen ze dat hier Afrikaanse massage. Als we bijna bij de lodge zijn zien we dat ze weer een stuk savanneland aan het gecontroleerd, met brandgangen, aan het afbranden zijn. Helaas is het wel de route die wij rijden richting de lodge, maar ondanks de dichte mist vanwege de rook gaat alles goed. Vlakbij de lodge krijgen we nog een toetje de zien: een cobra. Helaas zien we alleen zijn lichaam, maar niet zijn kop.

Nadat we van een heerlijke buitendouche, de zon, een cocktail en de zonsondergang hebben genoten gaan we om half 8 eten. We blijken de enige gasten te zijn vandaag.

Keyword vandaag: zebra’s.

1 opmerking: