maandag 27 juni 2016

21 juni: Van Karatu naar de Serengeti

Vandaag staan we om 5.50 op zodat we om half 7 kunnen ontbijten. Het vertrek is gepland om 7 uur. Als we gereed zijn maken we kennis met de chef: onze kok Okuli. Hij zal ons de komende dagen voorzien van heerlijke maaltijden. Op het moment dat ik dit schrijf zitten we aan de tafel te wachten op zijn eerste culinaire verrichtingen. Maar helaas voor jullie vertel ik nu nog niet hoe het afloopt.
Ons eerste doel vandaag is de Ngogorongo krater. Een hele grote krater ontstaan miljoenen jaren geleden als gevolg van vulkanische activiteit in het Ngogorongo gebied. Het eerste beest dat we zien is een baboon (aap) bij de ingang van het park. De weg vanaf de ingang tot aan de afdaling naar de krater vertrekt zich volledig aan ons zicht, vanwege de mist. De bodem van de krater is vlak (logisch toch denken de slimmeriken), bedekt met veel gras en er is een groot meer met nog enkele poeltjes.  


Ook vandaag houden we bij welke dieren we allemaal zien. Iedere dag hopen we ook een nieuw dier te zien. Wat hebben we dan gezien:

buffalo, buizerd, wildebeest, crowned crane, thomson gazelle (nieuw), spotted hyena, greater flamingo (nieuw), hammerkop, crowned plover, blue heron (nieuw), eagret, yellow billed stork, lapwing, struisvogel, zebra's, red bishop (nieuw), kori bustard (nieuw), warthogs, black rhino (nieuw nu alleen het luipaard nog spotten voor de big 5), grand gazelle (nieuw) en dan ineens een traffic jam.

In het gras liggen 2 leeuwen en 4 leeuwinnen uit te buiken (op hun rug en soms met de poten in de lucht) nadat ze de nacht ervoor te zwaar getafeld hebben. Gelukkig komt de jonge leeuw af en toe omhoog, zodat we nog enkele mooie plaatjes kunnen schieten. 


Daarna rijden we door naar de picknickplaats bij de poel met nijlpaarden. Dat geeft mij de gelegenheid om even mijn moeder te bellen om te informeren hoe het gaat. 


Als de lunchbox bijna leeg is maken we nog een kleine ronde door de krater voordat we vertrekken. We spotten nog

wildebeest van 1 maand oud, thomson gazelle van 1 week oud, nog een leeuw, vervet monkey en aasgieren. 



Eigenlijk lijkt de Ngogorongo krater net op een safaritrip in de Beekse Bergen. Als je aan komt rijden rijdt je als vanzelf langs de beesten. Natuurlijk moet je er wel geweest zijn om er over te kunnen praten. Als we de krater uit zijn zetten we koers richting de Serengeti. Met 60 km per uur raast Saidi over de ongeasfalteerde en van wasbordjes voorziene "snelweg". 


Onderweg spotten we nog een tawn eagle, een griffin vulture (nieuw) en een eland (ook nieuw).  Het laatste deel rijden we in de regen, maar gelukkig kunnen we de tent droog opzetten op de Nyani camp site.

En dan nu waar jullie al zolang op zitten te wachten. Wat eten we vandaag. Eerst heeft onze kok popcorn bereidt en koffie en thee gezet voor ons, zodat we een beetje kunnen bijkomen. Terwijl hij de rest van het eten bereidt kan ik jullie even schetsen hoe de keuken er uitziet. Het is een grote zaal met aan alle zijden muskietengaas (geen glas). In het midden staat een heel groot en lang keukenaanrecht waarop alle koks hun tweepits gasstel neerzetten en de maaltijden bereiden. Achter hun is een soort lang aanrechtblad, maar dan op een hoogte van 50 cm waar ze al hun kookspullen opzetten. Kortom er is niets aanwezig. Iedereen neemt alles mee.
De eerste gang is zukini soup, dan de main course bestaande uit pasta met gehaktsaus en ugali en tot slot banaan met custard. Heerlijk. En het plezierigste is nog wel dat ik nu niet af te wassen.
               

Keyword voor vandaag is: traffic jam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten