vrijdag 6 januari 2017

5 januari San José

We staan om half 6 op voor onze 1e trip  naar onder meer de Doka coffee estate. Om iets over 6 worden we opgepikt. Vroeg op dus. Waarschijnlijk doen we dat de hele vakantie.  De groep in de bus is zeer internationaal samengesteld. Zo zeer zelfs dat de gids ons liefkozend zijn VN club noemt, omdat we vanuit alle werelddelen komen. Als we op de Doka koffieplantage aankomen genieten we eerst van een  Costa Ricaans ontbijt:  bonen, rijst en tortilla . Heerlijk. Tegelijk mogen we de verschillende koffiesoorten proeven die op de plantage geproduceerd worden: van lichte ontbijtkoffie tot Italiaanse expresso. De koffie die ze produceren  behoort tot de beste in de wereld. 60% van de oogst gaat naar mijn favoriete koffieshop Starbucks.


 Aan het einde van de uitgebreide en instructieve tour nog even souvenirs ingeslagen en een wildlifeboek gekocht om straks weer bij te houden welke dieren we allemaal zien.
Dan door met de bus naar de vulkaan Poas. Via een comfortabel aangelegd pad wandelen we naar de kraterrand. De krater is 1,3 km breed en ligt 300 m beneden ons.
De vulkaan is nog steeds actief en spuwt  dan rook, water en as uit. Daarom was het kratermeer nu helaas troebel en niet blauw. Daarna langs een tweede meer terug naar de bus gelopen om weer op weg te gaan naar de La Paz watervallen. Maar eerst nog even een stop bij de fresas (aardbeien) die hier in veelvoud worden verbouwd.
Naast de watervallen van La Paz zien we ook reptielen, vlinders, kikkers, poema's, jaguars en apen. Ze zitten wel in een hok. Eigenlijk is het dus een Costa Ricaanse dierentuin. 




In werkelijkheid zijn het allemaal dieren die bv illegaal werden gehouden en hier een tweede huis vinden. Hopelijk zien we ze ook nog in het wild. De watervallen zelf zijn prachtig en spetteren flink, terwijl de zon nu ook verstek laat gaan en de regen naar beneden druppelt. 
Ook dat is Costa Rica. Nu terug naar het hotel. Het was genoeg voor de eerste dag na zo'n lange vlucht.

1 opmerking:

  1. Wat een geweldig leuk avontuur... en die waterval is me mooi...puur natuur en puur genieten nog vele fijne dagen saam....

    Warme Groetjes,
    Anita

    BeantwoordenVerwijderen