zondag 15 januari 2017

13 januari Van La Fortuna naar Cano Negro

Vanochtend doen we rustig aan; no need to hurry. Als we ontbijten komt er een regenfront aan en ineens zitten we rondom ons volledig in de mist. Bizar. 2 minuten daarna is het weer over. Ze kennen in dit deel van Costa Rica ook maar 2 seizoenen: het regen seizoen en het iets mindere regen seizoen.

Rond 10.00 uur bereiken we de waterval in La Fortuna.
 
 

Om het laagste punt te bereiken lopen we 500 treden naar beneden. Makkie. Bij de waterval kun je zelfs zwemmen. Omhoog is het zweten en het is goed voor de lijn. Als we weer boven zijn genieten we van een overheerlijke mango, aardbei met ananas smoothie. 

Onderweg naar onze volgende plek spotten we een jabiru, egrets, havik en twee pacific screech owls op het terrein van onze lodge in Cano Negro. We rusten nu even uit voordat we om 19.00 aan een nachtwandeling van 2 uur beginnen door de jungle.



 
De "jungle tocht" loopt over een niet geasfalteerde weg tot aan de lagune en terug. Daar hadden we ons bij het boeken meer van voorgesteld. We zien wel
9 lesser night hawks en een jumping frog (logische naam voor beesten die springen). Verder zien we vooral slapende vogels, zoals Common tooth flycatcher, Spell banded pigeon en nog veel meer lastig spelbare namen.
Tot slot zien we ook nog een orange headed gecko en een spectacled cayman.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten