dinsdag 10 januari 2017

10 januari Cahuita

In overleg met onze hoteleigenaar besluiten we om een tour te doen in het Nationale Park van Cahuita en niet naar de sloth sanctuary te gaan. De voornaamste reden is dat je sloths (luiaards) ook gewoon in de jungle kunt zien. Bij El Encanto zitten ze zelfs in de tuin.

Als we bij de ingang van het park komen, 10 minuten lopen van het hotel, praten we met een vrouwelijke gids. Samen met haar gaan we het park in. Ze heeft een eigen tourorganisatie, Jacky's Tour (zie haar website). Ze verteld enorm veel over de flora. Zelf is ze opgegroeid in de jungle en ze weer alles van de geneeskrachtige werking van de verschillende planten. Het bijzondere aan haar is dat ze waarschijnlijk de enige in e wereld is die allergisch is voor water, omdat ze gewend was aan water uit de rivier in de jungle.
Tijdens onze wandeling (in de regen natuurlijk, vanwege het tropische orkaanfront dat voorbij trekt) zien we: 

Yellow crowned heron, Black heron, male Iguana, Green Spiny lizard, Squirrel, Cappuccino (white faced) monkey, 2 finger sloth met 2 weken oude baby, Gold finger spider, Vanilla plant, 3 finger sloth en long nosed Bats. 


 
Volgens onze gids zorgt de sloth sanctuary, waar ze luiaards opvangen, niet goed voor haar dieren. Ze zitten in te kleine hokken en herstelde dieren worden niet in de natuur teruggeplaatst. Ze werkte er enkele jaren, dus spreekt uit eigen ervaring. Samen met een aantal gidsen zamelt ze geld in om de gezonde dieren weer terug te zetten in de natuur. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten