Vandaag vertrekken we naar de gouden cirkel. Voordat we gaan handelt Annelies nog diverse mailtjes en vragen over bestellingen af. Tja zaken gaan door. Gelukkig is Ton terug van zijn korte vakantie en zorgt hij dat de business doordraait. Als we vertrekken is het nog mooi weer, maar onderweg krijgen we te maken met echt IJslands weer: motregen, harde regen, zon, een glimpje zon. Ach staat het weer je niet aan? Wacht dan 5 minuten.
De eerste plek waar we stoppen is Reynisfjara: eerst in het dorp zelf om het
zwarte strand te bekijken en de vogelnesten in de klif en daarna het zwarte
strand achter het dorp. Even doorrijden en dan zie je de afslag en het is
verrassend mooi. Ik dacht alleen zwart strand te zien, maar je ziet een klif
die helemaal uitgesleten is met orgelpijpen erin en je hebt een prachtig uitzicht
op de uit zee oprijzende rotsen.
Kortom deze plek wil je niet missen, zelfs
niet met de wind en regen die wij hebben terwijl we daar rondlopen. Daarna door
naar Dyrholaey om nog en keer te kijken of we de papegaaiduikers kunnen
ontdekken. Helaas, teveel wind, dus we zien ze niet. Dan maar door de regen
doorrijden naar Geysir. Als we aankomen is het voor de afwisseling droog. We
wachten enkele minuten en dan spuit de geiser spontaan de hoogte in.
Je moet
snel zijn met het nemen van foto’s, want er is geen tijdschema. De plek valt
ons wel een beetje tegen, omdat we verwend zijn door Rotarua in Nieuw Zeeland.
Daarna door naar Gullfoss: een waterval die in 2 cascades vlak achter elkaar
naar beneden dendert.
Het is inderdaad prachtig om te zien en dankzij een
glimpje zon zien we zelfs een regenboogje ontstaan. Dat maakt de dag weer goed.
Vanaf Gullfoss rijden we via de 37 richting onze overnachting plek, terwijl we uitkijken naar
de afslag voor de Bruarfoss. Helaas blijkt later dat we de afslag zonder het te
weten voorbij zijn gereden. Tegen 17.00
komen we aan in ons hotel Borealis; adres “unknow” volgens de routeplanner van
mijn iphone.We besluiten de avond met een culinair 3-gangendiner,
bereidt door een franse kok.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten